Pogoji poslovanja

V trgovini http://www.trgovina-ekomprof.com se izdelke kupuje preko spleta (interneta), po elektronski pošti info@ekomprof.com ali po telefonu na 031 727 041.

Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, dokler ne dobi e-poštnega sporočila "potrditev naročila". Ko kupec prejme e-poštno sporočilo "potrditev naročila", preklic ni več mogoč. Podjetje EKOMPROF d.o.o. si v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila. Do zavrnitve naročila s strani podjetja EKOMPROF d.o.o. lahko pride pred prejemom obvestila "potrditev naročila". Vsa oddana naročila do 18. ure bodo v kolikor je blago na zalogi odposlana naslednji delovni dan (v primeru plačila po povzetju oz. naslednji dan po prejemu potrdila o plačilu po predračunu).

VRAČILO BLAGA

Če vam blago ne ustreza, nas morate o vaši nameri oz. reklamaciji obvestiti v 15 dneh od prejema pošiljke. Blago morate vrniti takoj, v vsakem primeru pa najkasneje v roku 30 dni od datuma vložitve vaše pisne namere oz. reklamacije. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, nerabljeno v originalni embalaži in nespremenjeni količini. Zraven morajo biti obvezno priloženi fotokopija originalnega računa, dokumentacija in reklamacijski obrazec. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri nas lahko obvestite na telefon 031 727 041 ali na email info@ekomprof.com. Paketov z odkupnino ne sprejemamo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Vračilo blaga ali zamenjava izdelkov ni mogoča, kadar so izdelki narejeni po naročilu (postelje, ležišča, izdelki z vezenjem ali ostali izdelki narejeni po naročilu), v primeru, kadar gre za dobavo hitro pokvarljivega blaga ali blaga s kratkim rokom uporabe, ali ko je bila že odstranjena zatesnitev izdelkov.

DOBAVA

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Kupnino za naročene izdelke poravnate glede na izbrano plačilno metodo. Glede na izbrani način prevzema lahko blago dvignete v skladišču podjetja (obvezna predhodna najava na 031-727-041) oziroma vam ga dostavimo z dostavno službo GLS. Zaračunajo se stroški dostave:

SLOVENIJA

  • za nakup do 30€ se obračuna strošek dostave 3,50€
  • za nakup do 80€ se obračuna strošek dostave 5,50€
  • za nakup nad 80€ je dostava brezplačna

 

HRVAŠKA

  • za nakup do 150€ se obračuna strošek dostave 13,50€
  • za nakup nad 150€ je dostava brezplačna

 

OSTALE DRŽAVE

Za dostavo v ostale države, nam pošljite povpraševanje na info@ekomprof.com.


Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je do 5 delovnih dni.  V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja od 8 -15 delovnih dni ali izjemoma celo več od prejetega naročila. O natančnem roku dobave vas bomo obvestili preko elektronske pošte. Naročeni izdelki bodo poslani takoj, ko bodo vsi na zalogi, razen če je bilo dogovorjeno drugače. Dobavni rok začne teči z izdajo e-poštnega sporočila z naslovom "potrditev naročila". V kolikor je sporočilo izdano do 12. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja. V primeru plačila po predračunu bomo z izvajanjem aktivnosti za odpremo naročila začeli takoj po prejemu nakazila kupnine na naš TRR. Postopek nam lahko pomagate pospešiti tako, da nam po izvedbi plačila posredujete potrdilo o plačilu na naš elektronski naslov info@ekomprof.com
Za uspešen nakup mora vrednost vašega nakupa presegati predpisani minimum, ki znaša 10 EUR.

OPOMBA: V primeru plačila po povzetju se dodatno zaračuna strošek odkupnine v vrednosti 1,30 EUR (za Slovenijo) in 12,50 EUR (za Hrvaško).

Vsa oddana naročila do 18. ure bodo v kolikor je blago na zalogi odposlana naslednji delovni dan (v primeru plačila po povzetju oz. naslednji dan po prejemu potrdila o plačilu po predračunu).


SLIKE IN BESEDILO

Slike izdelkov v spletni trgovini http://www.trgovina-ekomprof.com so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo. Besedila so nam bila posredovana s strani dobavitelja. Za napake v vsebinah spletnega mesta ne prevzemamo nobene odškodninske ali druge odgovornosti. V primeru, da uporabnik spletne trgovine ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči preko kontaktnih podatkov. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine in nezmožnosti dostopa.

CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini http://www.trgovina-ekomprof.com vsebujejo DDV. Podjetje Ekomprof d.o.o. je davčni zavezanec (ID: SI18124585). Cene so označene v valuti EUR in so dokončne. Spletne cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine ter za nakup z navedenimi načini plačila pod navedenimi pogoji. Več o načinih plačila si preberite tukaj. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine http://www.trgovina-ekomprof.com. Cene, z izjemo akcijskih, nimajo v naprej določene veljavnosti.  Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov v spletni trgovini ne popravijo pravočasno, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestiti o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo določenega izdelka. Ponudnik http://www.trgovina-ekomprof.com si pridržuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.


VAROVANJE PODATKOV

Katerih koli podatkov povezanih s plačevanjem preko spleta ne hranimo. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov.

Več o varovanju podatkov si preberite na varovanje podatkov.

PREVZEM - PLAČILO

Z oddanim naročilom v spletni trgovini http://www.trgovina-ekomprof.com se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Več o plačilnih metodah si preberite tukaj. V primeru prevzema pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, ...). Ob prevzemu ste v primeru izbire plačila po povzetju dolžni poravnati kupnino za dostavljeno blago, ki že vsebuje stroške dostave. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu (obvezno fotografirajte) in skupaj z dostavljavcem izpolnite poročilo.
Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu.
Vse morebitne spore v zvezi z vašim nakupom bo reševalo pristojno sodišče v Celju.

STROŠKE POŠILJANJA PLAČA KUPEC.
OPOMBA: V primeru plačila po povzetju se dodatno zaračuna strošek odkupnine v vrednosti 1,30 EUR (za Slovenijo) in 12,50 EUR (za Hrvaško).

ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico v 15 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu na e-mail info@ekomprof.com. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano, nerabljeno v originalni embalaži in nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačil, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Edini strošek, ki ga mora potrošnik plačati v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Odstop od pogodbe oz. vračilo blaga ali zamenjava izdelkov ni mogoča, kadar so izdelki narejeni po naročilu (postelje, ležišča, izdelki z vezenjem ali ostali izdelki narejeni po naročilu), v primeru, kadar gre za dobavo hitro pokvarljivega blaga ali blaga s kratkim rokom uporabe, ali ko je bila že odstranjena zatesnitev izdelkov.

REKLAMACIJE

Podrobnosti o reklamacijah: podrobnosti >>

DRUGI STROŠKI

Drugih stroškov z vidika naročila, dostave ne zaračunavamo.

OPOMBA: v primeru plačila po povzetju se poleg stroškov dostave dodatno zaračuna še odkupnina 1,30 EUR za Slovenijo in 12,50 EUR za Hrvaško!

POGODBA

Predstavitev asortimana v spletni trgovini služi kot ponazoritev in ne predstavlja obvezujočih ponudb za nakup. Kupec poda iz svoje strani obvezujočo ponudbo za sklenitev nakupne pogodbe s tem, da s klikom na gumb »oddajte naročilo« zaključi postopek naročila. Stranka prejeme nato avtomatično potrdilo o sprejemu naročila preko e-pošte (obvestilo o naročilu). To potrdilo o naročilu še ne predstavlja sprejetja ponudbe. Pogodba z Ekomprof d.o.o. stopi v veljavo šele, ko Ekomprof d.o.o. naročeno blago pošlje stranki in odpremo potrdi kupcu po e-pošti (potrdilo o odpošiljanju). Ponudnik ob dostavi naročenega blaga kupcu pošlje tudi račun v paketu, po želji kupca pa tudi v pdf. formatu na e-naslov kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila- Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu kopijo le-te pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

ZLORABA SISTEMA

Poskus kakršne koli zlorabe sistema v spletni trgovini bomo v največji meri in z vsemi zakonitimi sredstvi preganjali.

ROK VELJAVNOSTI PONUDBE IN CEN

Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica.

OSTALE INFORMACIJE

Kako kupovati: podrobnosti >>
Plačilne metode: podrobnosti >>
Dostava/prevzem: podrobnosti >>

OSNOVNI PODATKI

Ekomprof d.o.o.
Spodnje Grušovlje 9
3311 Šempeter v Savinjski dolini
SI-Slovenia
ID: SI18124585

Matična številka: 6101313000

TRR: IBAN SI56 0510 0801  5381 573,

odprt pri Abanka d.d. (BIC: ABANSI2X)


GSM: 031 727 041

Za vse informacije in naročanja smo vam na voljo na telefonski številki 031 727 041 od ponedeljka do petka med 17.30 in 18.30 uro.